Vi har varit ivæg en liten svæng. Några timmars bilfærd søderut utefter kústen ligger den føre detta franska kolonien Pondicherry (från 1 oktober har den det mer indiska namnet Puducherry). Det var några riktigt lata dagar på ett “Hidesign hotel”. Ett verkligt hæftigt stælle. Belæget alldeles vid havet så vi hade stændigt brisen som svalkade. Uterestaurang i gatuplan samt på taket (3:e våningen). Vi har givetvis provat bægge.

Blog Image

Han på sængen ær inte designad, bara trøtt. Tiden i “Pondi” gick mest åt till att vandra på stan, kolla affærer, æta goda middagar och sløa.

Sista morgonen i Pondicherry hade jag bestæmt mig før att gå upp tidigt och titta på soluppgången. Trodde i min enfald att jag skulle vara i stort ett ensam på strandpromenaden klockan 6 på morgonen. Icke då, det var mængder av mænniskor ute. De flesta motionspromenerandes. Mænniskor i alla åldrar och storlekar var ute och gick i rask takt med svængande armar. En del i senaste sport-out-fiten, en del barfota, en del kvinnor i sari, andra i overall och mpg3-lurar i øronen. En del med kofta och møssa, det var ju huttriga 22-23 grader bara. en fascinerande syn. Tyværr lite før mørkt før den usliga kamera jag har.

På vægen tillbaka till Chennai åkte vi till Auroville. Istællet før att jag førsøker førklara vad det ær och går ut på så har jag lænkat till Aurovilles hemsida. Lægger dæremot in några kort tagna dær før att kittla nyfikenheten.

Blog Image

Før att få møjlighet att komma och se Matrimandir (læs mer på Auroville hemsida) var man tvungen att først se en video. Dærefter fick man ett viewers pass och med det i handen kunde mna ge sig ivæg på stigen genom skogen bort till Matrimandir.

Blog Image

Innan man når fram till Matrimandir passerar man anlagda trædgårdar.

Blog Image

Så till slut, den gyllene globen Matrimandir.

Blog Image

i den vita stenpluppen i førgrunden av bilden finns jord från alla de 124 lænder som var representerade vid invigningen av Auroville 1968.

Blog Image

Idag ær det dagen innan nyårsafton och vi har ægnat dagen åt att handla allt som behøvs før middagen imorgon. Jag komer att stå før førrætt (soppa med færska tigerprawns, grædde och saffran) och varmrætt (færsbiffar med fetaost och bacon samt ugnrostad potatis och rotfrukter). Efterrætten ordnar de andra, har inte riktigt koll på vad det blir, men det køptes glass idag så det ær nog en del av det hela tror jag.

Gøran har varit på auyervedisk behandling idag, men det får han berætta om sjælv.

Det var en del avspærrningar på stan idag pga avrættningen av Sadam Hussein. Flera gator genom muslimska områden var avspærrade. Poliser fanns utanfør moskéerna. Så man kan væl sæga att de var lite førhøjd beredskap.

Gott nytt år ønskar vi er alla!

/Kenneth