Igår åkte vi redan 07 från Cusco. Resan var inte så lång, ca 400 km men den skulle ta nästan 11 timmar. Vårt första stopp var i en liten by med en liten kyrka vi skulle besöka. Regnet droppade så vi hastade in i kyrkan och gick en sväng för att titta på alla bladguldsbelagda figurer, ornament och altare. Raskt in i bussen igen. Stopp nummer två var vid en gammal inkaruin. Det var en gammal by där man fick en bra uppfattning om hur det sett ut en gång i tiden. Nu sken solen så här vandrade vi runt en längre stund. Den vanliga turen genom marknaden innan vi klev på bussen igen.

Nu var det lunchdags. Den intogs på en vägkrog där det serverades en riktigt god buffé. Mat och efterrätter. Lätt däven klev jag på bussen igen. Nästa stopp var uppe på resans högsta punkt, La Raya,drygt 4300 meter över havet. Här blev det fotopaus innan vi fortsatte mot Puno.

Innan vi kom fram till Puno passerade vi genom Juliaca. Det var inget bra ställe att vara på enligt guiden. Tur att vi inte skulle stanna där. Vi kom fram till Puno vid 18-tiden. Snabb incheckning på hotellet och sen en sen middag på stan.

Sov som en klubbad säl hela natten. Efter frukosten åkte hela gruppen cykeltaxi ner till hamnen där vi klev på en båt som tog oss ut till bebodda vassöar ute på Titicacasjön. Fascinerande. Att man överhuvudtaget kan leva sitt liv på en vassö. Ingen el, inga bekvämligheter som helst. Några hade en solpanel för att få lite el. Vanligtvis bodde flera familjer inom samma släkt på en ö. Vi kikade in i ett litet vasshus. Där bodde 5 personer, varav 3 barn. De visade och berättade hur det gick till att bygga sig en ö. Den höll i ungefär 50 år, men det krävdes att man fyllde på med ny vass men jämna mellanrum. Besöket avslutades på en fika-ö. Där fanns ett litet fik med sittplatser. En kopp koka-thé gjorde susen. Sen tog vi båten tillbaka till stan igen.

Jag promenerade (tillsammans med Katarina) tillbaka till hotellet. I stan pågår förberedelser inför Alla Helgons Dag. Idag smyckades gatorna med religiösa motiv som gjordes av sågspån blandat med vatten och färgämnen. Olika funktioner gjorde sina motiv. Skolans alla elever håll på med ett, kostymklädda herrar med ett annat och polisen gjorde sitt eget motiv.

Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Tidig avresa till Bolivia imorgon.