Frukost och sen promenad ner till Central station för att ta tåget till Blackheath. Tågresan tog nästan 2,5 timmar. När vi gled in i Blackheath såg vi Rob komma gående på perrongen. Han var sig lik, lite längre hår än sist bara. Det är drygt 8 år sedan vi senast sågs uppe i Townsville, Queensland. Det blev ett kärt återseende.

In med väskor och oss själva i bilen och sen for vi till huset där Rob och Gina bor med sina två barn. Gina var sig också lik, några nya slingor i håret bara. Barnen som vi aldrig träffat var som barn är mest, babblade, studsade runt, men ville helst av allt spela Nintendo. Vilken tur att vi hade ett par nya spel med oss 🙂 Vi vuxna slappade i sofforna och pratade och åt ost.

Juldagslunchen var tänkt att avnjutas på verandan, men regnet vägrade att ge med sig, så vi höll oss inomhus. Kalkon med “stuffing”, skinka, sötpotatis, sallad, och en rejäl Pavlova till efterrätt. Mellan tuggorna drog vi smällkarameller. Några var för vuxna och i dem kunde man hitta vävda armband, visdomsord, en skarplott eller en rolig historia. I barnens fanns det små leksaker.

Lunchen hade dragit ut rejält på tiden. Det var nästan middagsdags och mörkret började sänka sig och regnet piskade på utanför. Vi lyckades pressa ner lite middag i form av plockmat också bl a jätteräkor och rökt forell.

Det var inte bara Gina och Rob som vi återsåg för första gången på mer än 8 år. Vi träffade också Sasha. En gatukorsning till jycke som vi träffade första gången i Townsville. Hon bodde då på ett ställe för herrelösa hundar. Gina och Rob brukade åka dit med mat och leksaker till hundarna. GW och jag föll direkt för den livliga men tillgivna unghund hon då var. När Gina och Rob några månader senare berättade att de skaffat hund fick vi veta att de valt just Sasha. Hon var samma tillgivna hund, hon mötte oss med ett rejält slickande. Kul att se att hon hade ett bra liv med Gina och Rob.

Annandag jul. Vi vaknade till solsken. Frukost och sen en promenad ner till Govetts Leap och tittade på den vidunderliga utsikten. Det ser ut som Grand Canyon fast med träd och grönska. Makalöst. Senare under dagen körde Rob runt med oss till lite olika ställen i området. Vi besökte Leura och Katoomba. På kvällen kunde vi sitta på verandan och äta. Samtidigt som vi tittade ut över skogen och såg papegojor och kakaduor sitta i träden i trädgården.

Idag var det utflyktsdag med stort U. Vi skulle till Scenic World. Här åkte vi linbana, världens brantaste järnväg, mer linbana och vandrade i regnskog. Som avslutning blev GW och jag fotograferade med en pytonorm runt våra nackar. Att GW med sin ormskräck klarade av det är mer än jag begriper. Men han överlevde 🙂

Lunchen i Leura avslutades med glass. På hemvägen stannade vi till hos slaktaren och handlade kött till kvällens grill. Vi hann också in på vinbutiken och köpte några flaskor vin som skulle passa till maten.

Eftermiddagen tillbringades i stillhetens tecken. Slappa på verandan. Titta på fåglarna, klappa hunden, dricka ett glas vin, prata och prata och prata. Till slut blev det dags att köra igång grillen. På med jättebiffarna, korvarna och det andra som inhandlats. När vi sen satte oss till bords fick jag en stor biff som smakade fantastiskt och ett glas Malbec som passade perfekt till köttbiten. Vi fortsatte pratandet hela kvällen.

Sista dagen. Rob hämtade finkaffe på stan. Rostat bröd med ost passade perfekt till kaffet- Rob och jag hann med en promenad ner till Govetts Leap och tillbaka innan det var dag att packa in väskorna i skuffen och åka till stationen. Vi hade ett tåg att passa.

Vi är nu tillbaka i Sydney. Det sista vi lovade varandra (GW, Gina, Rob och jag) var att det ska inte ta 8 år till nästa gång vi ses.