Sitter nu i en lounge på flygplatsen och väntar på mitt flyg till Hong Kong.

De sista dagarna i Saigon gick snabbt. Var ute och vandrade runt i stan en hel del. Ett besök på Ben Thanh marknaden hann jag med också. Mamma ville ha hållare för tandpetare. Köpte det till henne för 12-13 år sedan när jag var här sist. Dags för nya nu tyckte hon. Sagt och gjort. En del hutlösa förslag på priser fick jag. Men som tur var så hade jag kollat på ett par i en lite butik vid ingången till marknaden. De hade fast pris så jag visste i vilken härad jag kunde tänka mig att betala. När de inne på marknaden begär ett pris som är 7 gånger högre orkar jag inte ens börja prutningskarusellen. Det slutade med att jagköpte i den lilla butiken med fasta priser. Hoppas nu bara att de duger till mamma.

Sista kvällen hade jag bokat en matvandringstur med en lokal guide. Vi var en lite grupp, jag och 4 stycken från Australien som tillsammans med guiden vandrade runt i gränder, på marknader och på trottoarer och testade olika typer av maträtter. Vi var på ställen som jag inte skulle ha vågat gå in på ens, t.ex bakom en pressening på en marknad. Där serverades en otroligt god rätt med ägg och riskakor.

Vi satt på trottoarkanten mitt på en bro (biltrafik förbjuden där) och käkade fyllda baguetter. Kaffet skulle vi ta på ett litet kafé i en gammal byggnad. När vi kom dit gick vin genom en port till nåt som verkade vara en rivningsfastighet. Men där inne fanns allt möjligt spännande. Små restauranger. Små butiker, många lokala designers höll till här.Vi traskade upp till fjärde våningen, Här fick vi vårt vietnamesiska iskaffe.Kaffe, kondenserad mjölk och en massa is. Gott och svalkande efter trappgåendet.

Turens sista stopp var en lokal pub på gatan. Vi satt på små minipallar av plast och hade ett par större som bord. Det hela ställdes fram där det fanns plats på trottoaren. En ljummen 333 smakade sådär. Hade nog varit bättre kall tror jag.

Härifrån skulle vi gå till Ben Thanh för att där skiljas åt. Eftersom det var närmare till mitt hotell från platsen vi var på så sa jag adjö till resten av gruppen och vandrade sakta tillbaka till hotellet i den varma, fuktiga Saigonnatten.