Ny dag, nya regnväder. Fortfarande grått, dimmigt och blött. Idag skulle vi ta oss de 45 milen ner till Wellington. Ett antal stopp på vägen ingick. Det första var vid Huka Falls, ett mindre vattenfall i naturskön omgivning. Det andra var vid Taupo lake. Vi såg inte så mycket eftersom den blöta dimman låg tät.

Vi fortsatte till Taihape där vi skulle stanna och äta lunch. Taihape är nog mest känt för sina gummistövlar, det mesta kretsar runt deras Gumboots, det finns tävlingar och andra påfund som alla har gummistöveln som tema eller huvudingrediens. Maten var god i alla fall.

Sista timmarna innan vi kom fram till Wellington satt jag mest och halvdåsade. Det hade hunnit bli mörkt innan vi parkerade utanför hotellet. Nu sitter jag proppmätt efter en rejäl middag på det lilla rummet och avslutar dagens rader. Imorgon väntar en 3 timmars färjeresorna öre stormiga vatten. Wellington kallas även Windy Wellington. Och blåser det gör det. Så det blir nog till att hålla i hatten imorgon.

Ny dag, nytt väder, solsken och klarblå himmel. Efter frukost blev det en rundtur, bl.a. Var vi uppe på Mount Victoria och hade en makalös utsikt över hela staden och dess omgivningar. Vi hann också med ett besök på Museum of New Zeeland – Te Papa. Efter lite mat var det dags att klättra på bussen igen. Nu sitter vi på färjan som skall ta oss till syden. Vädret är perfekt, sol och blå himmel med lite moln. Det blåser inte så kraftigt heller så jag hoppas på en lugn överfart. Har vi tur kan vi tydligen få se både val och albatross. Håller tummarna.

Nu blev det varken val eller albatross. Lite vågor och vind bjöds det på däremot. Men inte av allvarlig karaktär. Vi tog ett glas vitt vin och satt och läste de dryga 3 timmar det tog att korsa sundet och komma fram till Picton. Här skulle vi bo på ett litet hotell nära hamnen. Nu ligger i och för sig allt nära hamnen i Picton, staden har ca 4000 invånare, så den är inte stor.

Middag på hotellets restaurang. Lite läsande innan lampan släcktes för natten. Ibland undrar jag hur länge man kan sova innan man dödförklaras? Sov som ett barn i ca 10 timmar.

Morgonen började med lite sol och lite regn och mycket moln. Sen fortsatte det på samma sätt resten av dagen, med övervägande regn och moln ju längre dagen led. Vi skulle till Christchurch idag. Vägen gick utefter östkusten, vi såg en massa fur seals (pälssälar?) som låg och lagade sig på klipporna. En del hade kravlat sig upp på sluttningarna mot vägen och låg och gottade sig i gräset.

Vi kom fram till Christchurch på eftermiddagen. Bor mitt i stan. Stan som är en byggarbetsplats. Återuppbyggnaden efter den senaste jordbävningen för fyra år sedan pågår för fullt. Märklig känsla att gå runt i centrum, övergivna byggnader, byggkranar och halvfärdiga byggnader. Det blev kanske inte bättre av att det var söndag och grått och regnigt. Men allt sammantaget gav en tung känsla.